Autorius apie receptą
Lengvai pagaminami, super skanūs veganiški naminiai ledai su avietėmis ir mėtomis, be laktozės, be glitimo ir be kiaušinių. Juos labai greitai pamilsite, nes skonis labai geras, man atradus šį receptą net nebesinori ledų pirkti parduotuvėje.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Šaldytas avietes galima pakeisti šaldytomis braškėmis, mėlynėmis arba miško uogų mišiniu.
- Avižų pieną galima keisti migdolų, ryžių, kokosų arba sojų pienu.
- Vietoje bananų galima naudoti šaldytą mango arba avokadą (tai pakeis skonį, bet išliks kremiškumas).
- Jei neturite klevų sirupo, puikiai tiks agavų sirupas, datulių sirupas arba paprastas medus (jei nevengiate gyvūninės kilmės produktų).
- Mėtas galima keisti citrinų melisa arba visai praleisti, jei norisi švelnesnio skonio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Bananus prieš šaldymą verta supjaustyti mažais griežinėliais – taip greičiau susmulkinsite.
- Jei norite intensyvesnio aviečių skonio, prieš šaldant galite įmaišyti šiek tiek trintų aviečių su gabaliukais.
- Norint ledų dar labiau praturtinti, galima įmaišyti šokolado drožlių ar smulkintų riešutų prieš dedant į šaldiklį.
- Naudokite galingą maisto smulkintuvą ar trintuvą – taip gausite vientisą, kreminę tekstūrą be gabalėlių.
- Prieš patiekiant, leiskite ledams pastovėti kambario temperatūroje 5–10 minučių – taip jie taps minkštesni ir lengviau kabinami.
Atsiliepimai