Autorius apie receptą
Naminis kokosų jogurtas – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško sveikesnių alternatyvų tradiciniams pieno produktams arba nori išvengti gyvūninės kilmės ingredientų. Šis augalinis jogurtas gaminamas tik iš dviejų pagrindinių komponentų – kokosų pieno ir probiotikų, tačiau rezultatas pranoksta daugelio lūkesčius. Jo tiršta, kreminė konsistencija ir švelnus, natūraliai saldus skonis primena prabangų desertą, nors iš tikrųjų tai itin sveikas ir virškinimą gerinantis produktas.
Kokosų jogurtas ypač populiarus tarp veganų, laktozės netoleruojančių žmonių bei visų, siekiančių papildyti mitybą natūraliais probiotikais. Šis produktas ne tik palaiko sveiką žarnyno mikroflorą, bet ir stiprina imuninę sistemą bei gerina bendrą savijautą. Dar vienas šio recepto pranašumas – tai galimybė jį pasigaminti be specialios įrangos, tiesiog namų sąlygomis, iš natūralių, lengvai prieinamų produktų.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje kokosų pieno galima naudoti migdolų, anakardžių, sojų ar avižų pieną, svarbu tik pasirinkti riebesnį variantą, kad jogurtas būtų tirštas ir kreminis.
- Jei neturite probiotikų kapsulių, tinka natūralaus jogurto šaukštelis kaip pradmuo (jei nesate visiškai veganiškos mitybos šalininkas).
- Norint saldesnio skonio, galima įmaišyti natūralaus klevų sirupo, datulių pastos ar medaus (jei nevengiate gyvūninės kilmės produktų).
- Vietoje "jogurto" rėžimo daugiafunkciniame puode, galima naudoti paprastą stiklainiuką ir laikyti jį šiltoje vietoje, pvz., orkaitėje su įjungta lempute.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Jogurtui gaminti rinkitės kuo riebesnį kokosų pieną – idealiausia, jei jis būna be jokių priedų, emulgatorių ar vandens.
- Prieš dedant probiotikus, kokosų pieną gerai išmaišykite, ypač jei jis atskyrėsi į grietinėlę ir vandenį.
- Probiotikų kapsules atidarykite ir įberkite tik turinį – kapsulių lukšto nereikia.
- Jogurto fermentacijos metu venkite bet kokių metalinių įrankių – naudokite tik plastikinius ar medinius šaukštus.
- Jogurtą galima pagardinti vaisiais, cinamonu ar vanile, kai jis jau subrendęs ir atvėsintas.
Atsiliepimai