1. Pastebėjimas: Visi ingredientai jau paruošti pjaustymui, tai yra nuplauti bei nuvalyti.
2. Iš pradžių visas daržoves bei ananasą supjaustykite. Moliūgą maždaug 2 centimetrų kubeliais, paprikas, salierą bei morkas šiaudeliais. Svogūną vidutiniškai smulkokais gabaliukais. Česnaką, imbierą bei čili pipirą labai smulkiai. Ananasą nedideliais trikampėliais.
3. Tuomet į kepimo skardą sudėkite moliūgo gabaliukus bei juos kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės. Galite kokį kartą pamaišyti, bet tai nėra būtina. Įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūną, česnaką bei imbierą. Svogūnui tapus skaidriam į storadugnį puodą kartu su svogūnais sudėkite paprikas, salierą bei morkas. Sudėkite druską bei cukrų. Uždengusios troškinkite kol suminkštės (bet daržovės neturi būti visiškai minkštos).
4. Po to sudėkite ananasus, o po 5 minučių ir iškeptą moliūgą, bei čili pipirus. Supilkite pomidorų padažą ir actą. Viską užvirinkite bei supilstykite į iškaitintus, bet pravėsusius stiklainius. Mėgaukitės:)
5. Pastebėjimas: Aš šį padažą gaminau vadovaudamasi "Uncle Ben's sweat & sour" padažu. Kiek teko skaitinėti internete apie šį nuostabų padažiuką, tai sudedamąsias daržovių dalis pasirinkau beveik visiškai tas pačias. Bet, mes neauginame bambukų, o pirkti juos konservuotus bei dėti į šį padažą kažkaip visai nepanorau. Kadangi Lietuvoje turime vis populiarėjančius moliūgus bei kartais net nebežinome ką su tais oranžinais milžinais daryti, tai nusprendžiau, kad moliūgas šiame padaže puikiai atstos tuos bambukus. O daugiau viskas, kaip ir populiariame padaže: paprika, morkos, svogūnai, salierai (pasirodo jie tenai tikrai būna), ananasai ir pomidorų padažas. Kiek dar teko skaityti internete gaminant šį padažą dar yra dedamas sojos padažas bei pilamas ryžių actas. Bet visi jį gamina tik tam vienam kartui iškart suvalgyti, kartu su troškinama mėsa arba žuvimi. Aš šį padažą konservuoju, nes gaila laiko "žaisti" ir jo gaminti tik tam kartui. Man pačiai yra lengviau yra tam skirti dvi valadas ir turėti jo prisigaminus daug ilgesniam laikui. Todėl, sojos padažo nenaudojau visiškai, nes nežinau kaip jis "suveiktų" mano konservuose. Na, nesu aš azijietė, todėl padažą šiek tiek "sulietuvinau". Vietoje ryžių acto naudojau paprastą.
6. Rekomendacija: Daugiau padažų receptų rasite: Padažai.