Naminių koldūnų sriuba

2018-02-20 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Naminių koldūnų sriuba

Ingredientai

    • sultinys: 2,5 litro
    • koldūnai: 500 gramų
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • porai: 1
    • raudonos saldžiosios paprikos: 0,5
    • aliejus (kepimui)
    • smulkintos petražolės: žiupsnelio
    • 5 pipirų mišinys: žiupsnelio
    • džiovintų daržovių mišinys: 1 šaukštelio
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių morką supjaustome kubeliais, svogūną, porą bei papriką susmulkiname ir apkepiname keptuvėje su įkaitintu aliejumi.
  2. 2. Tuomet į verdantį sultinį suberiame koldūnus bei verdame maždaug 15 minučių. Sudedame pakepintas daržoves, prieskonius bei žalumynus. Paverdame dar maždaug kelias minutes bei išjungiame viryklę. Skanaujame!
  3. 3. Pastebėjimas: Buvo naudoti namininiai koldūnai su triušiena, bet galima naudoti ir pirktinius. Buvo labai skanu.
Voveraičių sriuba su mėsos kukuliais
(1)
Beatos trinta daržovių sriuba
(1)
Kreminė baltųjų daržovių sriuba su porais ir bulvėmis
(1)