Natūraliai saldūs Raffaello saldainiai - tinka Kūčioms

2024-12-05 Autorius Iveta - PLANTASTICKA

Natūraliai saldūs Raffaello saldainiai - tinka Kūčioms
Natūraliai saldūs Raffaello saldainiai – tai sveikas ir gardus saldumynas, primenantis populiarius kokosinius saldainius, tačiau natūralesnis ir be pridėtinių konservantų. Kreminė anakardžių masė, praturtinta kokosų kremu ir subtiliu klevų sirupo saldumu, susijungia su traškiais migdolų riešutais, o kokosų drožlių apvalkalas suteikia švelnaus, tirpstančio skonio.

Šie rankų darbo saldainiai – ne tik sveikas desertas kasdienai, bet ir puiki valgoma dovana šventėms. Juos galima elegantiškai supakuoti į dailias dėžutes ar maišelius, papuošti juostelėmis ir nustebinti draugus bei artimuosius. Be to, tai idealus pasirinkimas ieškantiems be glitimo, veganiškų ar natūralių saldumynų alternatyvų.

Autorės komentaras - saldainiai nebus idealus atitikmuo „Raffaello” variantui, nes neturės traškaus vaflio, bet visa kita – galiu beveik garantuoti, kad tikrai nustebins!

Jei norėtųsi, kad saldainiai būtų kietesni, galima pridėti kokosų miltų, migdolų miltų, daugiau smulkintų riešutų ar ko nors kito, ko jau turite virtuvės spintelėse.

Norint tikrai turėti kokosų kremo, rekomenduoju, kokosų pieno skardinę (pilno riebumo) palaikyti šaldytuve per naktį. Taip daugiau šansų, kad viduje susiformuos kremas.

Ingredientai

    • Anakardžiai: 70 g
    • Kokosų kremas: 80 g (kokosų pieno kietosios dalies iš skardinės)
    • Klevų sirupas: 85 ml
    • Kokosų aliejus: 55 ml
    • Kokosų drožlės: 95 g (papildomai 40 g. drožlių išorei-apvoliojimui)
    • Migdolai: 18 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Anakardžius užmerkti karštame vandenyje ir palaikyti bent 30 min arba užmerkti kambario temperatūros vandenyje ir palaikyti per naktį.
  2. 2. Išmirkytus ir nusausintus anakardžius maisto smulkintuvu sutrinti iki beveik vientisos masės.
  3. 3. Prie anakardžių sudėti kokosų kremą, įpilti klevų sirupo, ištirpdytą kokosų aliejų ir suberti kokosų drožles (95 g.).
  4. 4. Visą masę labai gerai išmaišyti.
  5. 5. Masę įdėti į šaldytuvą 30-čiai min.
  6. 6. Išėmus iš šaldytuvo, paimti šaukštą masės, į vidurį jos įdėti migdolą, suspausti į rutuliuką ir apvolioti kokosų drožlėse. Tešla gali būti gan trapi, bet pabuvus šaldytuve šiek tiek sukietės.
  7. 7. Rutuliukus sudėti ant kepimo popieriaus ar kito pagrindo ir 1 val. palaikyti šaldytuve. Vėliau saldainius taip pat laikyti šaldytuve.
Natūraliai saldūs Raffaello saldainiai - tinka Kūčioms