minkšti vafliai (kitaip vadinami belgiški): mano formai 20 cm. užteko pusės pakelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių želatiną brinkinkite 400 mililitrų virintame vandenyje maždaug pusvalandį. Pakaitinkite, kol išsilydo (tik neužvirkite) bei palikite atvėsti.
2. Tuo tarpu formą (gali būti kepimo arba kitoks indas) išklokite su minkštais vafliais.
3. Tada puode išsukite grietinę su cukrumi (nereikia kad cukrus ištirptų). Paragaukite - jei Jums trūksta saldumo, įdėkite dar šiek tiek cukraus. Kadangi grietinę atskiesime su vandeniu kuriame brinko želatina, tai saldumas šiek tiek dar sumažės.
4. Suberkite mėlynes.
5. Po to supilkite jau pravėsusią želatiną bei išmaišykite.
6. Grietinės mišinį užpilkite ant vaflių.
7. Paskui formą statykite į šaldytuvą kelioms valandoms kol sustings. Jei norisi greičiau - dėkite į šaldymo kamerą. Skanaukite!
8. Pastebėjimas: Uogas aš pati keičiu pagal sezoną. Vasaros pradžioje naudoju šiek tiek pasmulkintas braškes, paskui šilauoges. Rudeniop - avietes. O žiemą esu dėjusi ir mandarinų. Tiesa, pyrago viršų dar dažnai pabarstau sutarkuotu šokoladu arba riešutais, kokoso drožlėmis.