Nekeptas jogurtinis maskarponės tortas su avietėmis

2018-03-28 Autorius Viktorija - Viktorijos virtuvė

Nekeptas jogurtinis maskarponės tortas su avietėmis

Ingredientai

    • 300g "Selga" sausainių 
    • 100g tirpinto sviesto
    • 20g želatinos 
    • 100ml vandens
    • 500g maskarponės sūris
    • 300ml natūralaus jogurto
    • 250ml plakamosios grietinėlės 
    • 100g cukraus
    • 300g aviečių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sausainius sulaužome, sudedame į smulkintuvą ir sutrupiname iki trupinių. Juos sumaišome su sviestu.
  2. 2. Gauta mase išklojame paruoštos (šonus padengiau acetato juosta) formos dugną ir padedame šaldytuvan.
  3. 3. Želatiną išbrinkiname vandenyje ir vėliau kaitindami ištirpiname. Paliekame atvėsti. Grietinėlę išplakame su cukrumi iki purumo.
  4. 4. Vėliau įmaišome ir maskarponę su jogurtu. Supilame ištirpintą želatiną ir gerai permaišome.
  5. 5. Avietes išdėliojame ant sausainių sluoksnio ir užpilame maskarponės mase.
  6. 6. Dedame šaldytuvan sustingti. Puošiame šokoladu ir uogomis. Skanaus!
Aguonų tortas su maskarpone
(6)
Tiramisu nekeptas tortas
(3)
Mocarto tortas
(2)