Nekeptas varškės tortas su persikais

2018-03-26 Autorius Viktorija - Viktorijos virtuvė

Nekeptas varškės tortas su persikais

Ingredientai

    Pagrindui:
    • sausainiai: 270 gramų
    • sviestas: 160 gramų
    Kremui:
    • varškė: 500 gramų
    • saldintas kondensuotas pienas: 400 gramų
    • 35% riebumo grietinėlė: 200 mililitrų
    • vanduo: 100 mililitrų
    • želatina: 2 šaukštų
    Viršui:
    • konservuoti persikai: 800 gramų
    • vanduo: 50 mililitrų
    • želatina: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sausainius sulaužykite bei sudėkite į smulkintuvą. Susmulkinkite iki trupinių.
  2. 2. Tada sviestą ištirpinkite bei sumaišykite su trupiniais.
  3. 3. Torto formos dugną išklokite su kepimo popieriumi bei paskirstykite sausainių masę. Tolygiai paskirstykite, suspauskite bei dėkite į šaldytuvą sustingti.
  4. 4. Tuomet 2 šaukštus želatinos užpilkite su vandeniu bei palikite išbrinkti maždaug 10 minučių.
  5. 5. Po to pakaitinkite, kad visiškai ištirptų bei palikite atvėsti.
  6. 6. Varškę išmaišykite su kondensuotu pienu, grietinėlę išplakite iki purumo bei įmaišykite į varškę. Įmaišykite atvėsusią želatiną. Gautą masę paskirstykite ant sausainių bei vėl dėkite sustingti.
  7. 7. Likusią želatiną užpilkite su 50 mililitrų vandens bei išbrinkinkite, po to pakaitinkite, kad ištirptų.
  8. 8. Persikus supjaustykite griežinėliais bei išdėliokite ant varškės sluoksnio.
  9. 9. Į sirupą, kuris liko nuo persikų, įmaišykite atvėsusią želatiną bei supilkite ant varškės, palikite sustingti. Skanaukite!
Mocarto tortas
(2)
Naminis Kinder Delice pyragas-tortas
(1)
Kreminio sūrio ir mangų tortas (cheesecake)
(5)
Cukinijų ir riešutų tortas
(1)