želatina: 3 šaukštelių (patarčiau dėti daugaiu, man biški trūko)
avietės ir šilauogės: 1 saujelės (nėra būtina)
aguonų masė (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių sausainius sutrupiname bei užpilame išlydytų sviestu. Viską gerai išmaišome bei iškloti kepimo formą (dugną ištiesiame su kepimo popieriumi), gerai prispausdamos, kad neliktų tarpelių. Aš pati turėjau aguoninės masės, kurią sudėjau ant sausainių (bet tai tikrai nėra būtina).
2. Tuomet varškės sūrelį išmaišome su cukrumi. Želatiną užpilame su karštu vandeniu, išmaišome, kad neliktų grūdelių bei palaipsniui maišydamos supilame į varškės sūrelio masę. Varškės sūrelis privalo būti kambario temperatūros, jei bus per šaltas želatina sušoks į grūdelius. Po to paruoštą masę supilame ant sausainių – aguonų pagrindo ir formą padedame į šaldytuvą maždaug 3-4 valandoms kad sustingtų varškės masė.
3. Tada kai jau masė sustingus galite pasiruošti želė (pagal instrukcijas ant pakelio), ant viršaus pabarstome uogų ir kai želė truputį pravės užpilame ant torto. Dedame į šaldytuvą bei palaukiame kol gerai sustings. O sustingus pjaustome bei lepinamės! :)