1. Iš pradžių į dubenį berkite miltus, kepimo miltelius bei dėkite gabaliukais supjaustytą sviestą. Viską rankomis sutrinkite į smulkias kruopeles, dėkite grietinę bei suminkykite tešlą. Kol pasiruošite įdarą, tešlą padėkite į šaldytuvą.
2. Tuomet įdarui obuolius nulupkite bei supjaustykite plokštelėmis. Kiaušinį paplakite, dėkite grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir miltus bei viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
3. Tada 25-26 centimetrų atidaromą tortinę išklokite su kepimo popieriumi. Tešlą pakočiokite bei dėkite į tortinę, padarydamos maždaug 2-2,5 centimetro kraštelį. Ant tešlos sudėkite obuolius bei užpilkite grietinės masę.
4. Po to šitaip paruoštą pyragą kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-60 minučių. Iškepusį atvėsinkite. Galite, jeigu norisi, apibarstyti miltiniu cukrumi. Skanaukite!
5. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.
Kepėja
Atsakyti