Orkaitėje kepta tilapija su prieskoniais

2018-10-02 Autorius Lithuanian in the USA

Orkaitėje kepta tilapija su prieskoniais

Ingredientai

    • atitirpinta arba šviežia tilapijos filė: 450-500 gramų
    • alyvuogių aliejus: 2,5 valgomojo šaukšto
    • raudonosios paprikos milteliai: 1,5 valgomojo šaukšto
    • svogūnų milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas čiobrelis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: daugiau nei pusė arbatinio šaukštelio
    • česnako milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • čili pipiro milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių temperatūros. Nuplaukite bei nusausinkite žuvies file.
  2. 2. Tuomet viename indelyje sumaišykite visus nurodytus prieskonius.
  3. 3. Tada kepimo indo dugną ištepkite su 0,5 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus.
  4. 4. Vieną tilapijos file pusę ištepkite vienu valgomuoju šaukštu aliejaus. Po to abi tilapijos puses įtrinkite prieskonių mišiniu, žuvį dėkite į kepimo indą ta puse, kurią ištepėte aliejumi bei viršų dar lengvai aptepkite 0,5-1 valgomuoju šaukštu aliejaus.
  5. 5. Tilapijos file kepkite įkaitintoje orkaitėje (160-180 laipsnių) maždaug 10 minučių, kol žuvis dailiai apskrunda bei lengvai atsignybia. Kepimo trukmė priklausys nuo file storio bei turimos orkaitės. Patiekite su mėgiamu garnyru. Mėgaukitės!
  6. 6. Pastebėjimas: Aš pati šį kartą žuvies file kepiau stiklinėje kepimo formoje, bet žuvis gali nuostabiai iškepti ir ant orkaitės skardos, tik prieš kepant ant jos reikėtų patiesti kepimo popieriaus, kad žuvis "neprisviltų". Prie šitaip paruoštos žuvies galima iškepti bulvių skiltelių, išvirti bulvių košės, patiekti su ryžiais, virtomis arba šviežiomis daržovėmis ir taip toliau - tiesiog pasirinkite pagal savo skonį.
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau tilapijos paruošimo receptų rasite: Patiekalai iš tilapijos.
Orkaitėje kepta tilapija su prieskoniais
Orkaitėje keptas eršketas
(2)
Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais
(5)
Paelja su žuvimi, jūros gėrybėmis ir daržovėmis
(1)