Baklažanas yra daržovė, kurią arba pavyksta labai skaniai pagaminti arba gaunasi šiaip sau. Dažniausiai, kad nesigautų šiaip sau gaminame nesunkų padažiuką, kuriuo tepam baklažanus ir kepam orkaitėje. Patiekiame su saldžiosiomis bulvėmis keptomis orkaitėje ir mėgstamom salotom.
Pirmiausiai turime pasigaminti aštrų padažą baklažanams. Imame didelį šaukštą riešutų sviesto ir pakaitiname jį aliejuje ant keptuvės tada pilame sojų padažą, ryžių actą ir dedame šaukštelį miso pastos (nebūtinai). Taip pat pasaldiname ruduoju cukrumi ar klevų/agavės sirupu, beriame čili pipirų.
Supjaustome baklažaną riekutėmis. Jei turime laiko baklažaną prieš kepant pasūdome ir šiek tiek palaikome, o po to nuplauname po tekančiu vandeniu - taip pašalinsime specifinį šios daržovės kartumą. Nusausiname baklažaną ir dedame į blėką. Jei apačia drėgnoka, reikės riekeles apversti. Šiek tiek apkepusį baklažaną aptepame paruoštu padažu ir kepame dar apie 7-10 minučių.
Orkaitėje išsikepame ir kubeliais ar lazdelėmis supjaustytą saldžią bulvę, taip pat apšlakstome alyvuogių aliejumi. Kol kepame baklažaną kartu su saldžiąja bulve galime pasiruošti mėgstamas salotas.