1. Marinatas: Nedideliame puode kaitiname medų, aliejų, actą, sojos padažą bei mėgstamus prieskonius, kol masė taps vienalytė.
2. Tuomet kiaulienos šonkauliukus nuplauname bei supjaustome gabalais palei kaulus. Sudedame į dubenį, užpilame paruoštu marinatu bei išmaišome, kad padengtų visus gabaliukus. Paliekame 15 minučių pastovėti.
3. Tada įkaitiname orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros. Šonkauliukus sudedame į kepimo indą, uždengiame su folija, kepame maždaug pusvalandį. Po to sumažiname temperatūrą iki 200 laipsnių temperatūros, nuimame foliją bei kepame apie 15 minučių. Apverčiame, patepame likusiu marinatu bei kepame dar maždaug 10 min.
4. Paskui iškepusius šonkauliukus sudedame ant lėkštes, uždengiame su folija bei leidžiame pailsėti bent 5 minutes. O tada jau skanaujame!
Atsakinėjama į Komentarą