Tikrai neįtikėtinas receptas, kaip lengvai ir greitai iš vos 2 (praktiškai 3, nes prireiks aliejaus formos patepimui, bet tai jau ne picos pado ingredientas) ingredientų pagaminti nuostabią picos tešlą be visiškai jokių mielių.
Kai pirmą kartą pamačiau šio recepto antraštę, pagalvojau - visiška nesąmonė, bet labai užsinorėjau išmėginti. Gaminant buvo visokiausių minčių: susižavėjimą keitė abejonės ir atvirkščiai. Bet galutinis rezultatas mane tikrai nustebino, tikrąja to žodžio prasme. Vos keli produktai ir nuostabus picos padas pavyko! Idealiai tinka, nemėgstantiems ir nedraugaujantiems su mieline tešla, nes čia kaip jau minėjau jokių mielių nėra ir kildinti visai nereikia, o picos padas gaunasi minkštas, skanus ir storas!
Jau suintrigavau? Viskas tikrai labai paprasta: reikės šiek tiek miltų kepiniams ir graikiško jogurto.
Žinau, kad tikrai sulauksiu klausimų apie abu šiuos produktus, tad iškart pamėginsiu atsakyti. Taip, jogurtą geriausia naudoti graikišką, jis tirštesnis ir riebesnis. Galima bandyti ir su natūraliu jogurtu (gi ganėtinai panašu), yra žmonių mano draugų rate, kurie mėgino ir jiems pavyko. Aš pati asmeniškai dar nebandžiau, negaliu patvirtinti. Dėl miltų. Žinau, tikrai atsiras skeptikų, kurie sakys, kokia čia dviejų ingredientų picos tešla, jeigu reikia dar susimaišyti miltus a la kepiniams (su kepimo milteliais), bet tokių miltų užsienyje (kur šiuo metu ir esu) galima nusipirkti kiekvienoje parduotuvėje jau paruoštų. Dabar nesu tikra, ar tokie miltai, egzistuoja Lietuvoje (man neteko matyti), tad visiems skeptikams paruošiau trumpą receptą kaip tuos miltus susimaišyti -
receptas čia. Užtrunka vos keliolika sekundžių. Problema išspręsta!
Patarimai. O dabar mano asmeninė patirtis su šia picos tešla. Kaip galbūt jau žinote, pica vienas mėgstamiausių mūsų šeimos patiekalų (ypatingai vyro), tad ganėtinai dažnai ją kepame. Dažniausiai naudodavau savo greitą amerikietiškos mielinės picos tešlos receptą (receptas
čia), o kadangi dažnai daug laiko neturiu ir nemėgstu laukti, kol tešla pakyla (beje, dažniausiai renkuosi plonapadę picą), praktiškai jos niekada nekildinu ir kepu iškart. Šis receptas dar todėl ir sudomino, nes tešla paruošiama labai greitai, o kildinimo procesas apskritai išbraukiamas. Idealiai tinka visiems taupantiems savo laiką! Taigi, reikėjo viską sumaišyti. Pradžioje rankomis maišiau puodelį miltų, puodelį jogurto, tačiau tešla gavosi tikrai lipni ir teko įdėti dar nemažai miltų. Antrą kartą iškart dėjau 1 1/2 puodelio miltų ir 1 puodelį jogurto, tešla gavosi daug geresnė. Minkiau neilgai gal apie 3-4 minutes ir vis pabarstydavau miltų. Tešla gaunasi tikrai minkšta, tad picos padą formavau rankomis maždaug piršto ar mažiau storumo padą (pirštais ištampiau tešlą), nekočiojau. Perkeliant tešlą ant skardos, ji šiek tiek vienoje vietoje įplyšo, nes kaip jau minėjau - tešla tikrai minkšta, bet viskas labai lengvai pataisoma. Kepti reikėtų aukštoje temperatūroje (220-230 laipsnių) maždaug 10-12 minučių. Aš savo sicilietišką picą kepiau 220 laipsnių temperatūroje lygiai 12 minučių. Padas gavosi minkštas, storas, itin skanus. Labai labai maloniai nustebino, rekomenduoju ir Jums.
Iš tokio kiekio gaunasi viena didoka pica.
Sudėtingumas. Tikrai labai lengvai paruošiama.
Reklama
Mūsų šeimos recepto ir skonio vertinimas. 10/10. Tikrai tobula, tikrai kartosime dar ne kartą.
Laura
Atsakyti