Bulvinė pica orkaitėje su kiaulienos šonine, pomidorais ir sūriu

2019-01-12 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Bulvinė pica orkaitėje su kiaulienos šonine, pomidorais ir sūriu
Šiandien nuostabi pica Jūsų teismui, kurios pagrindas yra paruoštas iš bulvių. Tokia pica visai "neapsunkino" skrandžio, gavosi itin skani ir tikrai verta dėmesio. Galima formuoti ir apvalias picas, bet aš šį kartą pasirinkau pagaminti vieną didelę. Šis receptas tikrai puikus. ;)

Ingredientai

    • bulvės su lupenomis: 1,8 kilogramo (nuskutus ~1,2 kilogramo)
    • svogūnai: 1
    • kiaušiniai: 3
    • tarkuotas kietasis sūris: 100 gramų (naudotas "Džiugas")
    • aliejus: 4 arbatinių šaukštelių
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • pomidorai: 1 (didelio)
    • karšta rūkyta kiaulienos šoninė: 125 gramų
    • tarkuotas fermentinis sūris: 150 gramų
    • džiovintas raudonėlis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nusiskutame bulves.
  2. 2. Tada nuskustas bulves sutarkuojame per stambią burokinę tarką.
  3. 3. Ir galima dalimis arba rankomis nusunkti, kiek galima daugiau skysčio, arba tai padarome sudėjusios į rankšluostį.
  4. 4. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną.
  5. 5. Tuomet sutarkuotas bulves dėkite į dubenį, suberkite svogūną, supilkite išplaktus kiaušinius, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais pagal savo skonį bei viską gerai išmaišykite.
  6. 6. Tada kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Tolygiai paskleidžiame bulvių masę bei kepame iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
  7. 7. Po to ant viršaus išdėliojame griežinėliais supjaustytą pomidorą, kubeliais supjaustytą kiaulienos šoninę, pabarstome džiovinto raudonėlio, užberiame fermentinio sūrio bei kepame dar maždaug 15 minučių arba tol, kol sūris išsilydys ir dailiai apskrus.
  8. 8. Patiekiame ir skanaujame!

Violeta

Recepte paminėtas aliejus. O kur jį dėti?
Atsakyti
Soti bulvių pica su dešrelėmis
(4)