Paprasti keksiukai su šilauogėmis (be kiaušinių, be įprastinio pieno)

Autorius apie receptą

Šie paprasti keksiukai su šilauogėmis yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško lengvo, natūralaus ir sveikesnio deserto be gyvūninės kilmės produktų. Jie ne tik be kiaušinių ir be įprastinio karvės pieno, bet ir praturtinti natūraliais ingredientais, tokiais kaip šilauogės, kokosų aliejus bei medus. Šis receptas ypač tinkamas veganams, laktozės netoleruojantiems ar tiesiog sveikatai neabejingiems žmonėms. 
Keksiukai gaunasi purūs, švelniai saldūs, su maloniu šilauogių rūgštingumu, kuris puikiai dera su natūraliu medaus saldumu. Naudojant obuolių actą ir sodą, kepiniai gražiai iškyla ir tampa minkšti bei purūs, nepaisant to, kad nenaudojami kiaušiniai. Šį receptą lengva pritaikyti pagal savo poreikius – nesudėtinga keisti ingredientus ar pridėti mėgstamų prieskonių. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Miltai: galima naudoti viso grūdo, speltų arba be gliuteno miltų mišinį, jei laikotės be gliuteno dietos.
  • Šilauogės: vietoj jų galima dėti aviečių, vyšnių ar smulkintų obuolių.
  • Augalinis pienas: puikiai tiks avižų, migdolų, ryžių arba sojų pienas.
  • Medus: veganams rekomenduojama naudoti agavų sirupą, klevų sirupą ar datulių sirupą.
  • Kokosų aliejus: galima keisti rapsų aliejumi arba neutralaus skonio saulėgrąžų aliejumi.
  • Vanilės ekstraktas: galima naudoti vanilinio cukraus žiupsnelį ar vanilės pastą.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Venkite permaišyti tešlą, nes tai gali padaryti keksiukus kietesnius.
  • Norėdami gražesnės išvaizdos, prieš kepimą ant viršaus pridėkite kelias šilauoges.
  • Naudokite silikonines keksiukų formas arba popierinius įdėklus – taip bus lengviau išimti iškeptus keksiukus.
  • Leiskite keksiukams visiškai atvėsti, kad išlaikytų savo formą ir struktūrą.
  • Jei norite dar išraiškingesnio skonio, į tešlą įberkite žiupsnelį cinamono ar citrinos žievelės.

Ingredientai

    12 keksiukų:
    • miltai: 250 gramų
    • šilauogės: 250 gramų
    • augalinis pienas: 200 mililitrų
    • medus: 40 gramų (naudojau medų su šaltalankiais)
    • kokosų aliejus: 15 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • soda: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • vanilės ekstraktas: kelių mažų lašų
    • obuolių actas: 1 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
  2. 2. Tada sodą nugesinkite su obuolių actu bei sumaišykite su miltais.
  3. 3. Tuomet į miltų masę sudėkite medų, kokosų aliejų ir vanilės ekstraktą, supilkite pieną. Viską gerai išmaišykite.
  4. 4. Po to į tešlą įmaišykite šilauoges bei gerai viską išmaišykite.
  5. 5. Masę dėkite į keksiukų formeles užpildydamos du trečdalius jų tūrio.
  6. 6. Galiausiai dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 25-30 minučių, kol keksiukai gražiai pakils bei iškeps.
  7. 7. Patiekite ir lepinkitės!
Paprasti keksiukai su šilauogėmis (be kiaušinių, be įprastinio pieno)

Atsiliepimai

Keksiukai su sūriu ir daržovėmis
(6)
Keksiukai su mango įdaru ir maskarponės kremu
(1)
Labo ryto keksiukai
(2)
Mėlynių keksiukai
(16)