Paprastos žiedinio kopūsto salotos su morkomis ir saulėgrąžomis

2024-10-25 Autorius Vaida Stonienė - Vaidos virtuvė

Paprastos žiedinio kopūsto salotos su morkomis ir saulėgrąžomis
Žiedinių kopūstų salotos su morkomis ir saulėgrąžomis yra puikus pasirinkimas sveikiems pietums ar užkandžiams. Žiediniai kopūstai pasižymi dideliu kiekiu skaidulų, kurios padeda palaikyti sveiką virškinimą. Jie taip pat yra puikus vitamino C šaltinis, stiprinantis imuninę sistemą, o morkos praturtina salotas beta karotinu, kuris organizme virsta vitaminu A, svarbiu odos sveikatai ir akių funkcijai. Saulėgrąžos prideda sveikųjų riebalų, kurie svarbūs širdies sveikatai.

Galimos ingredientų alternatyvos

Salotų skoniui įvairinti, vietoje majonezo galima naudoti graikišką jogurtą ar augalinį majonezą. Skrudintos saulėgrąžos gali būti keičiamos moliūgų sėklomis arba sezamų sėklomis, kurie suteiks kitokį skonio atspalvį.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

Norėdami dar traškesnių saulėgrąžų, jas galite paskrudinti keptuvėje be aliejaus arba orkaitėje. Morkas galite tarkuoti smulkesne tarka, kad jos geriau pasiskirstytų salotose, taip išgaudamos subtilesnį skonį.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai

Šis patiekalas pasižymi žemu kalorijų kiekiu ir yra lengvai virškinamas. Be to, tai puikus vitamino C ir beta karotino šaltinis, kuris naudingas odai ir imunitetui. Visgi, jei naudojamas majonezas, patiekalas tampa kaloringesnis, todėl norint sumažinti kalorijų kiekį, verta jį pakeisti mažiau riebiu padažu, pavyzdžiui, jogurtu.

Kalorijos

  • Iš viso kalorijų: ~350 kcal
  • Kalorijų porcija: ~88 kcal 

Ingredientai

    • Žiedinis kopūstas: 1 vidutinio dydžio
    • Morkos: 2 vnt, sutarkuotos
    • Kepintos saulėgrąžos: 3 šaukštai
    • Krapai: pagal skonį
    • Svogūnas: 1 mažas, smulkiai supjaustytas
    • Druska: žiupsnelis
    • Pipirai: žiupsnelis
    • Majonezas: 2–3 šaukštai (galima keisti graikišku jogurtu)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėkite nuo žiedinio kopūsto – jį nuplaukite ir suskirstykite į mažus žiedynėlius. Įdėkite į dubenį.
  2. 2. Morkas nulupkite ir sutarkuokite šiaudeliais arba smulkesne tarka, kad geriau įsilietų į salotų tekstūrą.
  3. 3. Smulkiai supjaustykite svogūną ir krapus, pridėkite juos prie žiedinių kopūstų ir morkų mišinio.
  4. 4. Saulėgrąžas paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol jos lengvai apskrus ir taps kvapnios. Įberkite į dubenį su daržovėmis.
  5. 5. Pagardinkite druska, pipirais ir įdėkite majonezo arba graikiško jogurto.
  6. 6. Gerai išmaišykite, kad ingredientai pasiskirstytų tolygiai.
  7. 7. Patiekite iš karto arba palaikykite šaldytuve apie 10 minučių, kad skoniai susijungtų. Skanaukite!
  8. 8. Santrauka: Šios žiedinių kopūstų salotos su morkomis ir saulėgrąžomis – sveikas ir greitai paruošiamas patiekalas, praturtintas vitaminais ir skaidulomis, tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Salotose derinami gaivūs žiedinio kopūsto ir morkos skoniai su lengva saulėgrąžų riešutine nata, o majonezas arba graikiškas jogurtas prideda kremiškumo ir subalansuoja skonį

Atsakinėjama į Komentarą

Salotos su menkių kepenėlėmis ir artišokais
(1)
Salotos su topinambais ir morkomis
(6)
Vištienos salotos su majonezo, jogurto ir sezamų sėklų padažu
(1)