medus: 3 arbatinių šaukštelių (tinka ir dirbtinis)
Marinatui:
vanduo: 0,5 litro
druska: 0,5 valgomojo šaukšto
cukrus: 0,5 stiklinės
actas: 0,5 stiklinės
aliejus: 0,5 stiklinės
Taip pat reikės:
3 užsukamų sterilizuotų stiklainiukų (0,5 l talpos) ir tiek pat sterilizuotų dangtelių
Recepto paruošimas
1. Pradžioje paprikas gerai nuplauname bei perpjovus pusiau pašaliname sėklytes. Supjaustome juostelėmis (arba kaip jūsų širdis geidžia). Į didelį puodą pilame vandens (nemažai, kad vėliau sudėtas paprikas apsemtų). Užverdame bei tuomet sudedame supjaustytas paprikas. Užvirus paverdame 5 minutes. Vandenį nupilame, o paprikas sudedame į stiklainiukus. Taip pat į kiekvieną stiklainiuką beriame po keletą pipirų grūdelių (dėjau maždaug po 7 vnt.), dedame po porą česnakų skiltelių bei po 1 arbatinį šaukštelį medaus.
2. Tada į švarų puodą sudedame marinatui skirtus ingredientus bei užviriname. Pilame verdantį marinatą į stiklainius ant paprikų (pilnut pilnutėlius) bei užsukame dangteliais. Apklojame rankšluostėliu bei paliekame atvėsti. Vėliau laikome vėsiai. Skanaujame!