Perlinių kruopų ir makaronų sriuba

Ingredientai

    • brinkintos perlinės kruopos: 200 gramų
    • makaronai: 50 gramų (mažos kriauklytės)
    • vištienos sultinys: 3 litrų
    • pievagrybiai: 5
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • rūkyta šoninė: kelių riekučių
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į sultinį suberkite perlines kruopas bei virkite. Tada įkaitintame aliejuje apkepinkite susmulkintą svogūną, pievagrybius bei sutarkuotą morką. Suverskite į sriubą.
  2. 2. Tuomet pakepinkite susmulkintą šoninę bei spirgiukus suberikite į sriubą.
  3. 3. Sudėkite makaronus bei virkite, kol šie išverda. Įberkite truputį druskos. Sriuba gaunasi tirštoka. Skanaus!
  4. 4. Pastebėjimas: Vietoje perlinių kruopų, į šią sriubą galite dėti pupeles.
Faršo-sorų sriuba
(3)
Tiršta, soti ir aštri pupelių sriuba su mėsa
(2)
Borsch - ukrainietiški barščiai
(4)