Picos pyragas (Calzone)

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Picos pyragas (Calzone)

Ingredientai

    Tešla:
    • mielės: 1,5 šaukštelio sausų arba 1/3 pakelio šviežių (pakelis 50 g)
    • kvietiniai miltai: 700 ml
    • druska: ½ šaukštelio
    • cukrus: 1 šaukštelis
    • alyvuogių aliejus: 75 ml
    • vanduo: 225 ml (šilto)
    Įdaras:
    • saulėje džiovintų pomidorų aliejus: 1 šaukštas
    • svogūnai: 1 vidutinio dydžio
    • Česnakai: 1 sutrinta skiltelė,
    • varškė: 250 g ricotta
    • saulėje džiovinti pomidorai: 5-6
    • petražolės: 2 šaukštai (susmulkintos)
    • saliamis: 125 g
    • mocarela: 250 g (tarkuotos)
    • aliejus: kepti

    Recepto paruošimas

  1. 1. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje. Sumaišykite miltus, druską, cukrų ir suberkite į mieles su vandeniu. Įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite. Ant miltuoto stalo minkykite tešlą, kol ji taps elastinga ir minkšta (apie 10 minučių). Įdėkite į dubenį, užbarstykite truputį miltų, uždenkite rankšluosčiu ir tegu pastovi 1 valandą, kad pakiltų.
  2. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite susmulkintą svogūną ir maišydami pakepinkite ant mažos ugnies 3-4 minutes. Tada įdėkite sutrintą česnako skiltelę, dar truputį pakaitinkite ir nuimkite nuo ugnies. Varškę sumaišykite su supjaustytais saulėje džiovintais pomidorais, petražolėmis ir pakepintu svogūnu.
  3. 3. Orkaitę įkaitinkite iki 225° C temperatūros. Iškilusią tešlą padalykite į dvi lygias dalis ir kiekvieną iškočiokite (turi būti maždaug 30 cm skersmens apvalūs papločiai). Ant vieno užtepkite varškės masę (nuo kraštų netepkite apie 1-1,5 cm). Uždėkite saliamio juosteles ir tarkuotą mocarelos sūrį. Uždenkite kitu papločiu ir suspauskite kraštus. Pyragą įdėkite į miltais pabarstytą skardą ir palikite 15 minučių, kad pakiltų. Viršų patepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite, kol gražiai parus.
Kalafiorų pica - party pizza su kalafioro padu
(4)
Naminė pica su faršu, pomidorų padažu ir sūriu
(6)
Storapadė pica su špinatais, mocarelos sūriu ir kumpiu
(8)