Pienių medus | Receptas

Autorius apie receptą

 Keli pavasariai, kai laukiu pražįstant pienių ir skubu virti medų iš jų. Juo gardinu arbatas. Dažnai mažus, dailius stiklainiukus padovanoju su šiek tiek išsaugotos saulės spindulių, trupučio saldumo ir daug meilės.

Jei nė sykio nevirėte šio skanėsto, siūlome jums klasikinį receptą. O augalų žinovės pakomentavo, kiek šis produktas vertingas ir lygintinas su bičių nešamu medumi.

Patarimai:

Pienių žiedus rinkite dieną, kai jie visiškai prasiskleidę, tačiau geriau, jei tą darytumėte ne po lietaus, bet sausą dieną. Būtinai rinkitės vietovę, esančią toli nuo taršos šaltinių – gatvių, geležinkelių, gamybos įmonių ir pan. 

Pienių žiedus reikės pamirkyti apie 10–12 val., tad planuokite taip, jog juos surinksite vieną dieną, o medų virsite kitą. 

Nelaikykite išvirto medaus saulėkaitoje, suvartokite per kelis mėnesius.

Ingredientai

    • cukrus: 2 kilogramų
    • vanduo: 2 litrų
    • pienių žiedai: 800 gramų
    • citrinos: 2

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pienių žiedelius be kotelių (koteliai turi baltų "sulčių", nuo kurių medus gali apkarsti) perliekite šaltu vandeniu, nupilkite vandenį ir pienes dėkite į puodą.
  2. 2. Užvirkite 2 litrus vandens ir pilkite ant pienių.
  3. 3. Užkaiskite ir nuo užvirimo virkite 15 minučių. Nukoškite, reikės tik nukošto skysčio.
  4. 4. Į nuovirą suberkite cukrų, gerai išmaišykite. Virkite 1 valandą.
  5. 5. Pabaigoje įspausdkite citrinų sultis ir įtarkuokite žievelę.
  6. 6. Pakaitinkite dar maždaug 5 minutes.
  7. 7. Išpilstykite į švarius stiklainius ir sandariai užsukite.
  8. naminis pienių medus
Pienių medus | Receptas

Atsiliepimai

Laima

Labai patiko tikrai issivirsiu bus pirmas kartas
Atsakyti

...

Jokio virimo, ir jokio cukraus ;)
Atsakyti
Kepti ryžiai su kiaušiniu ir daržovėmis kinietiškai
(5)
Baklažanų lazanija su varške
(1)
Pikantiški lavašo suktinukai su rūkyta dešra ir sūriu
(1)