Spanguolių uogos jau nuo seno žinomos kaip vienos vertingiausių. Jos yra gausu įvairių mineralinių medžiagų: magnio, fosforo, kalcio, jodo, geležies, vario, mangano ir kitų. Organizmui mineralinės druskos reikalingos ne mažiau kaip ir kitos maistinės medžiagos, nes jos reguliuoja medžiagų apykaitą bei virškinimą.
Spanguolėse yra 89,5 procentai vandens, 0,5 procento baltymų, 3,5 procentų cukraus, 2 procentai ląstelienos, 0,7 procento pektino, 2,2 procento rūgščių, taip pat glikozidų, vitaminų B1, B2, E, P, šiek tiek karoteno. 100 gramų spanguolių yra 15 miligramų vitamino C.
Na, spanguolių nauda yra akivaizdi. O kaip ruošiate spanguolių atsargas žiemai? Iš tikro yra net keletas būdų kaip išsaugoti šias vertingąsias uogas, ir šiame recepte pateiksiu keletą jų.