želatina: 3-4 valgomieji šaukštai (40 min. brinkiname užpylusios šalto vandens)
1 litrui marinato:
druska: 1 valgomojo šaukšto
cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
lauro lapai: 9
cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
pipirai: 6
gvazdikėliai: 6
actas: 0,5 stiklinės (arba arbatinis šaukštelis citrinos rūgštis)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių prinokusius pomidorus supjaustykite nestoromis riekelėmis. Sudėkite į stiklainiukus sluoksniais su žiedeliais supjaustytais svogūnais bei užpilkite marinatu.
2. Sudėkite viską į litrą verdančio vandens, pavirkite maždaug 5 minutes, nukoškite. Tuomet į karštą skystį supilkite išbrinkintą želatiną. Šiek tiek atvėsus supilkite 0,5 stiklinės acto arba arbatinį šaukštelį citrinų rūgšties.
3. Po to daržoves užpilkite su marinatu bei pakaitinkite apie 10 minučių nuo virimo. Skanaus:)
4. Pastebėjimas: Vieno litrui marinato man užteko 3,5 litro paruoštas daržoves užpilti (5x0,7l).
5. Rekomendacija: Daugiau receptų iš pomidorų rasite: Pomidorai.