1. Pirmiausia ilgagrūdžius ryžius išvirkite, bet nepervirkite, kad liktų dar šiek tiek kietoki, nes paskui jie dar troškinsis kartu su visa mišraine ir šitaip baigs visiškai išvirti.
2. Tuomet pomidorus nulupame. Juos lupame šitaip - pomidorų viršuje įpjauname kryželius ir paskui pomidorus užpilame su verdančiu vandeniu (jog pomidorus pilnai apsemtų). Palaikome verdančiame vandenyje porą minučių, o po to karštą vandenį nupilame, pomidorus užpilame lediniu vandeniu ir paliekame pomidorus visiškai atvėsti. Odelės šitaip visiškai atsiskiria pačios. Nuluptus pomidorus supjaustome kubeliais.
3. Tada imame storadugnį puodą, kuriame virsime savo mišrainę, į jį pilame pusę viso aliejaus ir pakepiname kubeliais supjaustytą svogūną, iki bus nuostabiai gražios auksinės spalvos.
4. Įdedame sukapotą česnaką ir dar maždaug 60 sekundžių pakepiname.
5. Sudedame sutarkuotas morkas, kubeliais supjaustytas paprikas ir dar kelias minutes pakepiname iki daržovės šiek tiek suminkštės.
6. Po to į puodą sudedame pomidorus, beriame cukrų, druską, supilame likusį aliejų ir viską užviriname.
7. Paverdame ant mažos ugnies maždaug 7-10 minučių.
8. Paskui sudedame ryžius ir paverdame dar maždaug 10 minučių.
9. Galiau dar karštą mišrainę supilame į švarius, iškaitintus stiklainius ir užsukame sandariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais.
10. Stiklainius apverčiame dangteliais žemyn "aukštyn kojomis", juos šiltai apklojame (aš naudoju žieminę kaldrą) ir paliekame pilnai atvėsti.
11. Šia mišrainę geriausia yra laikyti vėsiame rūsyje arba sandėliuke. Pasilepinkit!
Gražina
Atsakyti
undefined
Atsakyti
Laimutė
Atsakyti