Puikiai pavykęs grikių, morkų ir tuno apkepas pagal Beatą

Ingredientai

    • nevirtų grikių: 250 gramų
    • konservuoto tuno: 1 nedidelio indelio
    • alyvuogių aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
    • morkų: 2
    • kmynų: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovinto raudonėlio: 1 arbatinio šaukštelio
    • saulėje džiovintų pomidorų: 2
    • druskos
    • pipirų
    • grietinės: 200 gramų
    • pieno: 100 mililitrų
    • kiaušinių: 4

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia grikius išverdame pasūdytame vandenyje.
  2. 2. Morkas supjaustome kubeliais.
  3. 3. Saulėje džiovintus pomidorus susmulkiname.
  4. 4. Tuomet į keptuvę pilame aliejų ir beriame morkas. Ant nedidelės ugnies pridengus dangčiu, patroškiname maždaug 10-15 minučių, kad morkos suminkštėtų.
  5. 5. Po to pridedame saulėje džiovintų pomidorų, kmynų ir raudonėlių. Pamaišome. Įberiame druskos bei pipirų. Dar kartą pamaišome.
  6. 6. Daržoves sumaišome su grikiais ir nusunktu tunu.
  7. 7. Kiaušinius lengvai išplakame, sumaišome su pienu bei grietine.
  8. 8. Grikius su daržovėmis verčiame į kepimo indą ir užpilame kiaušinių mase.
  9. 9. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes, kad sutvirtėtų. Patiekiame ir lepinamės!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau tuno receptų rasite: Tuno receptai.

Atsiliepimai

Tuno filė kotletai su pangasija
(4)
Skanūs keto blyneliai su tunu ir žaliuoju agurku
(1)
Makaronai su tunu ir pesto
(6)