1. Pirmiausia atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų.
2. Patarimas: Žemiau esančiame video galite matyti kaip lengvai atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, neturėdami specialaus tam skirto įrankio.
3. Kiaušinių baltymus suplakame iki standžių putų.
4. Tada kiaušinių trynius išplakame su cukrumi bei aliejumi.
5. Į kiaušinių trynius supilame pieną bei suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
6. Tešlą išmaišome iki vientisos masės, tuomet atsargiai įmaišome išplaktus kiaušinių baltymus.
7. Kepame įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės ugnies, kol šiek tiek apskrus iš abiejų pusių. Lepinamės!
8. Rekomendacija: Daugiau lietinių receptų rasite: Lietiniai.
Ruslanas Paulauskas
Skanu, bet iš tokios tešlos kepati blynus per visą keptuvę yra pakankamai sudėtinga nes blynas dėl savo purumo nėra tvirtas kaip lietinis ir tešla savaime nesilieja, ją reikia su šaukštu paskirstyti
Atsakyti
Ruslanas Paulauskas
Atsakyti