1. Iš pradžių kiaušinio trynį atskiriame nuo baltymo bei sumaišome su cukrumi. Tada supilame išlydytą sviestą. Suberiame didžiąją dalį miltų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų bei išmaišome. Supilame iki standžių putų išplaktą kiaušinio baltymą. Viską dar kartelį atsargiai išmaišome. Jeigu trūksta, įberiame dar šiek tiek miltų bei suminkome tešlą. Ji gaunasi ganėtinai sausa.
2. Tuomet rikotą sumaišome su citrinos sultimis, žievele bei cukrumi. Supjaustome šokoladą smulkesniais gabalėliais.
3. Po to kepimo formos dugną išklojame tešla, padarome neaukštus kraštelius. Supilame citrininę rikotą, ant viršaus išdėliojame šokoladą.
4. Po to įkaitintoje orkaitėje (manoji dujinė, todėl temperatūros nerašau) pyragas man kepė maždaug 30 minučių. Jam iškepus mediniu iešmeliu iš ištirpusių šokolado gabalėlių galite padaryti "raštą", kad gražiau atrodytų. Paskui šį gardumyną reikia palikti pailsėti, kad viršutinė dalis sustingtų.
5. Pyragas gardus ir tik tik atvėsęs, kai šokoladas būna dar nesustingęs, ir per visą naktį palaikytas šaldytuve. Skanaus!