Pyragas su datulėmis ir riešutais

2023-06-06 Autorius oSkanu.lt

Pyragas su datulėmis ir riešutais

Ingredientai

    • džiovintos datulės: 200 gramų (supjaustytos smulkiais gabalėliais)
    • kepimo soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • karštas vanduo: 300 mililitrų
    • sviestas: 100 gramų (pjaustytas gabaliukais)
    • miltai: 280 gramų (persijoti)
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • smulkinti graikiniai riešutai: 50 gramų
    • rudas cukrus: 100 gramų
    • kiaušiniai: 1 (suplakto)
    • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų (pabarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių datules sumaišome su soda bei druska. Užpilame su karštu vandeniu bei paliekame atvėsti.
  2. 2. Tuomet orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros, išklokite kepimo formą su kepimo popieriumi.
  3. 3. Tada rankomis sutriname sviestą su miltais, kad susidarytų trupiniai. Įmaišome riešutus bei cukrų.
  4. 4. Miltų masę ir kiaušinį įmaišome į datules. Elektriniu plaktuvu viską gerai išplakame.
  5. 5. Po to supilame tešlą į paruoštą formą, pabarstome ruduoju cukrumi bei kepame maždaug 60-75 minutes (tikriname mediniu pagaliuku).
  6. 6. Atvėsiname formoje 5 minutes, paskui išimame ir pabaigiame vėsinti ant grotelių. Skanaujame!
  7. 7. Pastebėjimas: Rekomenduotina suvyniojus į plėvelę palaikyti šį pyragą 1–2 dienas bei tik tada mėgautis, pastovėjęs jis būna pats skaniausias.
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau pyragų su riešutais receptų rasite: Pyragai su riešutais.

Atsakinėjama į Komentarą

Pyragas su rabarbarais ir aviečių uogiene
(3)
Obuolių pyragas su šokolado lašiukais
(1)