Pyragas su juodaisiais serbentais ir varške

2018-02-22 Autorius Strelka belka

Pyragas su juodaisiais serbentais ir varške

Ingredientai

    Pagrindui:
    • miltų: 180 gramų
    • cukraus: 150 gramų
    • šalto sviesto: 125 gramų
    • 12-15% riebumo grietinė: 90 gramų
    • krakmolo: 60 gramų
    • kiaušinių: 2
    • kepimo miltelių: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
    Trupinių masei:
    • miltų: 100 gramų
    • cukraus: 50 gramų
    • ištirpinto sviesto: 60 gramų
    Varškės masei:
    • cukraus: 110 gramų
    • krakmolo: 2 valgomųjų šaukštų
    • 9% riebumo varškės: 400 gramų
    • kiaušinių trynių: 2
    Įdarui:
    • šaldytų serbentu: 500 gramų (tinka vyšnios, spanguolės)
    • cukraus pudros: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių tešlai skirtus visus ingredientus sumaišome elektriniame virtuvės kombaine. Sudedame ją į kepimo popieriumi išklotą 23×30 centimetrų skardą bei delnais lengvai paspaudžiame prie dugno (Knygoje iš kurios bandžiau receptą rašo, kad maišyti reikia iki trupinių masės, bet man trupiniai nelabai išėjo, tešla gavosi lipni. Ir truputį bijojau, kad galėjo kepimo milteliai blogai išsimaišyti. Dėl šios priežasties kitą kartą pirmiausia permaišyčiau sausus produktus bei tik tada jau viską dėčiau į kombainą. Nors iš tikrųjų viskas gerai gavosi).
  2. 2. Tuomet varškės masės ingredientus gerai išmaišome bei paskleidžiame ant tešlos viršaus. Ant viršaus suberiame uogas, sumaišytas su cukraus pudra.
  3. 3. Po to trupiniams ranka išmaišome visus ingredientus bei pirštais tolygiai patrupiname ant pyrago viršaus.
  4. 4. Paskui kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių. Jei pyrago vidurys dar atrodo neiškepęs, pakepame truputį ilgiau. Skanaujame!
  5. 5. Pastebėjimas: Vietoje serbentų puikiai tiktų bet kokios rūgštesnės uogos – vyšnios, serbentai, bruknės arba spanguolės. Pyragas gavosi tikrai geras bei sulaukė daug teigiamų atsiliepimų.