1. Iš pradžių šaltą sviestą supjaustome kubeliais. Sviesto kubelius sudedame į miltus, kubelius atsargiai juose apvoliojame, dubenėlį įvyniojame į maistinę plėvelę bei padedame į šaldiklį pusei valandos.
2. Tuomet apelsino sultis supilame į nedidelį stiklainį ir taipogi padedame į šaldiklį.
3. Po to iš šaldiklio ištraukite miltus su sviesto kubeliais bei ledines apelsino sultis. Dviem peiliais kantriai sviestą kapojame į miltus, kad susidarytų smulkūs grumsteliai. Suberiame cukraus pudrą, kepimo miltelius beo trindamos nykštį į kitus pirštus sviesto ir miltų grumstelius sumaigome su cukrumi, kad susidarytų trapus mišinys. Tai turėtų užtrukti maždaug 2 minutes. Po to į šį miltų ir sviesto mišinį šakute įmaišome šiek tiek išplaktus kiaušinius ir apelsino sultis. Švelniai maigome, kol gausime tešlos rutulį. Tai neturi būti vientisa bei elastinga tešla, minkome tik tol, kol susiformuos gražus rutulys - per daug minkyti nevalia. Įvyniojame į maistinę plėvelę bei padedame į šaldiklį kokioms 2-5 valandoms.
4. Prieš kepdamos, skardą išklojame kepimo popieriumi ir ištepame sviestu. Sustingusią tešlą trupiname tiesiog į skardą riešuto didumo gabaliukais, vienodai juos paskleisdamos. Sutrupinusios du trečdalius tešlos, uždedame pasirinktą mėgstamą uogienę. Ant jos sutrupiname likusią tešlą ir tuoj pat kepame maždaug pusvalandį iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Apibarstome vaniliniu cukrumi bei patiekiame su mėgstamais ledais. Skanaujame!
5. Rekomendacija: Daugiau pyragų su uogiene receptų rasite: Pyragai su uogiene.