1. Paruošiame įdarą: Keptuvėje arba nedideliame puode išlydome sviestą, dedame kubeliais supjaustytus obuolius bei suberiame cukrų. Kepame ant silpnos ugnies apie 5 minutes (uždengusios dangčiu), kol obuoliai suminkštės. Nupilame susidariusį skystį bei atvėsiname.
2. Pasiruošiame tešlą: Į dubenį sudedame varškę, supilame pieną, aliejų, beriame cukrų, druską, vanilinį cukrų bei pakankamai gerai išmaišome. Suberiame persijotus miltus su kepimo milteliais bei gerai išminkome tešlą.
3. Formuojame pyragėlius: Iškočiojame apie 0,5 centimetro storio tešlos lakštą. Su stikline arba puodeliu iš tešlos išspaudžiame skritulius (mano stiklinės skersmuo – 9,5 cm).
4. Ant kiekvieno tešlos skritulio dedame įdaro bei užlenkiame, kraštus užspaudžiame šakute. Man gavosi 20 pyragėlių.
5. Tada suformuotus pyragėlius dedame į su kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Pyragėlių viršų ištepame išplaktu kiaušiniu.
6. Tuomet kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Iškepusius pyragėlius pabarstome milteliniu cukrumi. Skanaujame!