Raudonas tailandietiškas karis (Thai red curry) su vištiena ir kokosų pienu

2022-01-30 Autorius Karolina Puodžiūtė

Raudonas tailandietiškas karis (Thai red curry) su vištiena ir kokosų pienu
Raudonasis tailandietiškas karis (thai red curry) su vištiena tikriausiai vienas iš mano mylimiausių greitai pagaminama patiekalų, kurio man su vyru užtenka 2 dienoms, arba dar kitaip, tai patiekalas, kuris gali būti skirtas pamaitinti susirinkusią draugų kompaniją. Didžiajai daliai mano draugų jau yra tekę paragauti šio nuostabaus patiekalo (ir ne po vieną kartą). Visada būna tik didžiausios pagyros ir geri atsiliepimai. Dažnai prieš atvykstant, net gaunu pageidavimų, kad būtų paruošta būtent šio vištienos kario su kokosų pienu. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs! Jis nuostabus! :)

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlė: ~500 gramų
    • kokosų pienas: 1 skardinės (400 mililitrų)
    • raudonoji kario pasta: 50 gramų
    • kokosų arba daržovių aliejus: šiek tiek (kepimui)
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • raudonosios paprikos: 0,5 (tinka ir kitos daržovės: morkos, baklažanai, cukinijos, bambukų ūgliai)
    • šparaginės pupelės: ~150 gramų (naudoju šaldytas)
    • čili pipirai: 1 nedidelio (galite naudoti be sėklų)
    • žuvies padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • palmių arba rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • laimo vaisiaus sultys: iš 1-2 vnt.
    • šviežia kalendra: šiek tiek (nėra privaloma*)
    • švieži arba džiovinti laimo lapai: 2 (nėra privaloma*)
    • citrinžolės stiebai: 1 (nėra privaloma*)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pastebėjimas: Jei naudosite šiuos ingredientus pasieksite tikrą autentišką tailandietiško vištienos kario skonį. Kalendrą bei citrinžolę galite rasti pirkti didesniuose prekybos centruose, o su laimo lapais situacija yra daug sudėtingesnė. Kiek man teko domėtis ("pagooglinti"), yra kelios internetinės parduotuvės kur yra įmanoma jų įsigyti. Aš šį kartą naudoju šaldytus šviežius, kuriuos esu parsivežusi iš užsienio.
  2. 2. Iš pradžių įkaitinkite aliejų puode, kuriame gaminsite vištienos karį.
  3. 3. Supjaustytus pusžiedžiais svogūnus kartu su susmulkintu čili pipiru suberkite į puodą ir pakaitinkite keletą minučių.
  4. 4. Tuomet sudėkite kario pastą ir kepkite dar kelias minutes.
  5. 5. Supjaustykite vištienos filė plonomis juostelėmis ir berkite į tą patį puodą.
  6. 6. Kai jau vištiena pradės baltuoti, supilkite kokosų pieną ir sumažinkite kaitrą, nes kokosų pienas dėl karščio gali sušokti į gumulus.
  7. 7. Tada pilkite žuvų padažą, berkite cukrų ir jeigu turite, dėkite šiek tiek susmulkintų šviežios kalendros stiebelių. Pavirkite - patroškinkite maždaug 10-15 minučių.
  8. 8. Po to suberkite šaldytas ir/arba šviežias daržoves. Pavirus dar apie 5 minutes įspauskite laimo vaisiaus sultis.
  9. 9. Tailandietišką karį patiekikite su virtais ryžiais, apibarstę kalendros lapeliais. Skanaukite!
Sluoksniuotos tešlos kąsniukai su vištiena
(20)
Vištienos karis (chicken curry) su kokoso pienu, patiektas su ryžiais
(2)
Vištienos salotos su makaronais ir šparaginėmis pupelėmis
(2)
Lietinių blynų tortas su vištiena ir pievagrybiais
(1)