Receptas: Zacherio tortas

2018-12-19 Autorius Laimos virtuvė

Receptas: Zacherio tortas

Ingredientai

    • tamsus šokoladas: 280 gramų
    • kambario temperatūros sviestas: 130 gramų
    • cukraus pudra: 125 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 pakelio
    • kiaušinių tryniai: 6
    • kiaušinių baltymai: 6
    • cukrus: 275 gramų
    • miltai: 125 gramų
    • abrikosų uogienė: 250 gramų (arba džemas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių 130 gramų susmulkinto šokolado ištirpiname karšto vandens dubenyje. Paliekame atvėsti. Riebalus gerai išsukame, įberiame cukraus pudrą, vanilinį cukrų, išplakame iki vienalytės masės. Po vieną įmušame trynius bei įmaišome šokoladą.
  2. 2. Tuomet baltymus gerai išplakame iki standžių putų, suberiame 75 gramus cukraus, paplakame bei įmaišome į šokoladinę masę. Įsijojame miltus bei atsargiai mentele sumaišome. Orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių temperatūros. Kepimo formą ištepame riebalais, pabarstome miltais, sukrečiame tešlą ir dedame į orkaitę. Tarp orkaitės bei durelių įspraudžiame medinį pagaliuką palikdamos tarpą. Kepame 15 minučių. Paskui sumažiname iki 150 laipsnių bei kepame dar 50 minučių. Atvėsiname. Pašildytą abrikosų uogienę pertriname per sietą. Pyragą perpjauname į dvi dalis. Apatinę dalį aptepame su puse abrikosų uogienės, ant viršaus uždedame kitą ir užtepame likusią uogienę.
  3. 3. Likęs cukrus 5 minutes smarkiai pakaitinamas su 125 mililitrais vandens bei likusiu šokoladu. Tortas aptepamas pravėsintu šokoladu. Galite skanauti!:)
Tortas "Baltoji Svaja"
(6)
Raw Snickers tortas
(3)
Morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu🥕
(16)