Šią ruginę duoną visada gaminu vyro pageidavimu. Tokia jam pati pačiausia iš visų, nepridėta daug sėklų, su rugine lengva rūgštele. Išmėginkite ir Jūs. :)
Ingredientai
ruginiai viso grūdo miltai: 500 gramų
speltos miltai: 300 gramų
cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
raugas: 3 valgomųjų šaukštų
vanduo: 500 mililitrų
druska: 1 arbatinio šaukštelio
kviečių sėlenos: 0,5 stiklinės
avižiniai dribsniai: 0,5 stiklinės
kmynai: 1 saujelės
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia miltus sumaišykite su avižiniais dribsniais, cukrumi, druska, kviečių sėlenomis ir kmynais.
2. Tuomet sudėkite raugą ir užpilkite vos šiltu vandeniu.
3. Masę gerai išmaišykite.
4. Tad uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir padėkite duonelę kilti šiltai maždaug 6-10 valandų. Aš pati įprastai palieku kilti per visą naktį.
5. Pasidėkite raugo kelis šaukštus kitam kartui.
6. Likusią duonos tešlą dėkite į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi.
7. Duonelės viršų pabarstykite kmynais.
8. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 75 minutes. Skanaukite!
9. Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.