Ruginė duona su kmynais

2020-05-21 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Ruginė duona su kmynais
Šią ruginę duoną visada gaminu vyro pageidavimu. Tokia jam pati pačiausia iš visų, nepridėta daug sėklų, su rugine lengva rūgštele. Išmėginkite ir Jūs. :)

Ingredientai

    • ruginiai viso grūdo miltai: 500 gramų
    • speltos miltai: 300 gramų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • raugas: 3 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 500 mililitrų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • kviečių sėlenos: 0,5 stiklinės
    • avižiniai dribsniai: 0,5 stiklinės
    • kmynai: 1 saujelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus sumaišykite su avižiniais dribsniais, cukrumi, druska, kviečių sėlenomis ir kmynais.
  2. 2. Tuomet sudėkite raugą ir užpilkite vos šiltu vandeniu.
  3. 3. Masę gerai išmaišykite.
  4. 4. Tad uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir padėkite duonelę kilti šiltai maždaug 6-10 valandų. Aš pati įprastai palieku kilti per visą naktį.
  5. 5. Pasidėkite raugo kelis šaukštus kitam kartui.
  6. 6. Likusią duonos tešlą dėkite į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi.
  7. 7. Duonelės viršų pabarstykite kmynais.
  8. 8. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 75 minutes. Skanaukite!
  9. iškepta ruginė duona su kmynais
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.
Indiška Naan duonelė
(4)
Beatos riešutų duona
(1)