Ruginiai (trapūs) sausainiai

2018-12-01 Autorius Alina - Apie viską

Ruginiai (trapūs) sausainiai

Ingredientai

    • rupūs ruginiai miltai: 160 gramų
    • kepimo milteliai: 2 nubrauktų arbatinių šaukštelių
    • migdolų miltai: 65 gramų (arba sumalti blanširuoti migdolai)
    • kvietiniai miltai (paprasti): 100-125 gramų
    • baltas cukrus: 50 gramų
    • rudas cukrus: 50 gramų
    • druska: žiupsnio
    • šaltas sviestas: 200 gramų (supjaustytas kubeliais)
    • kiaušiniai: 2 (maži)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Išklojame pora kepimo skardų kepimo popieriumi arba silikoniniu kilimėliu.
  2. 2. Tuomet sudedame visus ingredintus į virtuvės kombainą bei maišome iki vientisos (vienalytės) tešlos. Tešla gausis lipni, bet lengvai formuojama.
  3. 3. Tada imame po gabaliuką bei formuojame maždaug graikiško riešuto dydžio kamuoliukus (kad būtų lengviau rankas galite pasibarstyti miltais). Dedame juos į kepimo skardą. Atstumas tarp jų turi būti keli centimetrai. Paimame šakutę bei lengvai spausdamos ją truputį suplojame sausainius - tuo pačiu ant sausainių liks gražus raštas.
  4. 4. Po to pašauname į orkaitę bei kepame maždaug 15-20 minučių (priklausomai nuo turimos orkaitės ir kepimo programos) kol sausainiai taps tamsiai auksinės spalvos. Išimame bei atvėsiname ant grotelių. Galite, jeigu norisi, sausainius pertepti džemu bei sulipdyti tarpusavyje, gausis skanučiai pyragaičiai. Mėgaujamės!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai
Kalėdiniai meduoliniai sausainiai
(25)
Labai gardūs didieji traškūs sausainiai
(9)