Rūgštynių ir ridikėlių šaltsriubė

2025-03-12 Autorius oSkanu.lt

Rūgštynių ir ridikėlių šaltsriubė
Kai už lango šiltesni ir tvankesni orai, ši šalta sriuba iš rūgštynių ir ridikėlių su kefyru yra mano pasirinkimas numeris vienas. Ją seniau gamindavo mano mama, dabar gaminu aš. Šeima džiaugiasi ir suvalgo jos tikrai nemažai. Tikiuosi, kad patiks ir Jums. :)

Galimos ingredientų alternatyvos 

Šį receptą galite adaptuoti pagal savo skonį arba priklausomai nuo to, kokius produktus turite namuose: 

  • Kefyrą galite pakeisti pasukomis, rūgpieniu arba natūraliu jogurtu.
  • Vietoje grietinės tinka ir graikiškas jogurtas.
  • Jei neturite šviežių rūgštynių, galite naudoti šaldytas.
  • Ridikėlius galima pakeisti mažais ropiniais ridikėliais arba baltaisiais ridikais.
  • Jei nemėgstate krapų, juos galite pakeisti petražolėmis arba baziliku.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Šaltsriubę geriausia paruošti kelios valandos prieš valgymą, kad ji spėtų atvėsti šaldytuve ir ingredientai susijungtų į harmoningą skonį.
  • Norint pasiekti tobulą konsistenciją, rekomenduojama pradėti nuo mažesnio kiekio skysčių ir po truputį juos pridėti, kol pasieksite norimą tirštumą.
  • Šaltsriubę puikiai papildo karštų virtų bulvių garnyras.
  • Šviežiai iškeptos juodos duonos riekė su česnaku puikiai tiks kaip priedas prie šios sriubos.

Ingredientai

    • rūgštynės: 3 saujų
    • kefyras: 0,7 litro (šį kartą naudojau graikišką kefyrą)
    • grietinė: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • švieži agurkai: 1-2
    • ridikėliai: 3-5
    • svogūnų laiškai
    • krapai
    • druska
    • vanduo: ~300-400 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į puodą, su verdančiu vandeniu sudedame nuplautas rūgštynes (nepjaustytas!).
  2. 2. Vos tik rūgštynės apvirs ir pakeis savo spalvą, puodą nukeliame nuo ugnies.
  3. 3. Kiaurasamčiu išimame rūgštynes ir skystį paliekame atvėsti (jo neišpilame).
  4. 4. Rūgštynes, peilio pagalba ("patapšnodami") pasmulkiname ir sudedame į dubenį, kuriame ruošime savo šaltą sriubą.
  5. 5. Tada svogūnų laiškus, krapus ir agurkus smulkiai supjaustome.
  6. 6. Ridikėlius sutarkuojame burokine trintuve ir visą tai sudedame į dubenį su rūgštynėmis.
  7. 7. Į dubenį supilame atvėsintą skystį nuo rūgštynių, taip pat kefyrą ir grietinę.
  8. 8. Viską gerai išmaišome ir pagardiname druska.
  9. 9. Patarimas: Skystų produktų kiekį reguliuojame pagal savo skonį, pagal tai, kokias šaltas sriubas labiau mėgstame, skystesnės ar tirštesnės konsistencijos.
  10. 10. Patarimas: Papildomai į šaltsriubę, jeigu norisi, prieš patiekdami, galite įdėti kietai virtą kiaušinį.
Rūgštynių ir ridikėlių šaltsriubė

Laimutė

Man patinka įvairi šaltasriubė
Atsakyti
Pupelių sriuba su vištiena
(1)
Vištienos ir RAMEN makaronų sriuba
(2)
Raudonų pupelių ir vištienos sriuba su grietinėle
(1)