Kai už lango šiltesni ir tvankesni orai, ši šalta sriuba iš rūgštynių ir ridikėlių su kefyru yra mano pasirinkimas numeris vienas. Ją seniau gamindavo mano mama, dabar gaminu aš. Šeima džiaugiasi ir suvalgo jos tikrai nemažai. Tikiuosi, kad patiks ir Jums. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
Šį receptą galite adaptuoti pagal savo skonį arba priklausomai nuo to, kokius produktus turite namuose:
- Kefyrą galite pakeisti pasukomis, rūgpieniu arba natūraliu jogurtu.
- Vietoje grietinės tinka ir graikiškas jogurtas.
- Jei neturite šviežių rūgštynių, galite naudoti šaldytas.
- Ridikėlius galima pakeisti mažais ropiniais ridikėliais arba baltaisiais ridikais.
- Jei nemėgstate krapų, juos galite pakeisti petražolėmis arba baziliku.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Šaltsriubę geriausia paruošti kelios valandos prieš valgymą, kad ji spėtų atvėsti šaldytuve ir ingredientai susijungtų į harmoningą skonį.
- Norint pasiekti tobulą konsistenciją, rekomenduojama pradėti nuo mažesnio kiekio skysčių ir po truputį juos pridėti, kol pasieksite norimą tirštumą.
- Šaltsriubę puikiai papildo karštų virtų bulvių garnyras.
- Šviežiai iškeptos juodos duonos riekė su česnaku puikiai tiks kaip priedas prie šios sriubos.
Laimutė
Atsakyti