1. Iš pradžių įjunkite orkaitę, jog įkaistų iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Tuomet batono riekelės šonus nupjaukite. Su kočėlu pakočiokite, jog susiplotų. Įpjaukite nedaug šonus. Dėkite į keksiukų formeles. Apšlakstykite aliejumi bei dėkite į įkaitusią orkaitę kažkur 8-10 minučių. Turi tapti auksinės spalvos, apskrudę, laikyti formą. Ištraukusios palikite atvėsti.
3. Tada nuo skumbrės nuimkite mėsą bei dėkite į indą. Atsargiai, jog nebūtų ašakų.
4. Sukapokite krapus, svogūnų laiškus. Dėkite į žuvies masę.
5. Po to supjaustykite kiaušinius (smulkiai), dėkite žirnelius (arba kukurūzus). Išmaišykite. Įmaišykite mėgstamo majonezo pagal savo skonį.
6. Gautą masę dėkite į atvėsusius krepšelius. Papuoškite krapais. Skanaukite!
7. Rekomendacija: Daugiau skumbrės receptų rasite: Skumbrės receptai.