Autorius apie receptą
Sūdytas upėtakis su česnaku, druska, cukrumi ir pipirais – tai tradicinis, tačiau nepriekaištingai skanus ir maistingas užkandis, tinkantis tiek kasdieniam stalui, tiek šventinėms progoms. Šis patiekalas ypač mėgstamas dėl savo subtilaus, švelnaus skonio ir paprasto paruošimo būdo, kuris nereikalauja nei daug laiko, nei ypatingų kulinarinių įgūdžių. Nors mūsų virtuvėje įprasta
sūdyti lašišą, pastaruoju metu vis daugiau žmonių atranda upėtakio pranašumus – jo mėsa yra švelnesnė, liesesnė, tačiau išsaugo intensyvų žuvies skonį.
Tobulai sūdytas upėtakis ne tik puikiai dera su
duona, sviestu ar grietinėle, bet ir tampa gardžiu ingredientu sumuštiniams, salotoms ar netgi canapėms užkandžiams. Be to, tai vienas iš tų patiekalų, kurio skonis tik gerėja jam pastovėjus, todėl sūdytą upėtakį galima pasigaminti iš anksto ir džiaugtis ne vieną dieną. Dėl šių priežasčių šis receptas tampa nepakeičiamu pasirinkimu tiek virtuvės naujokams, tiek patyrusiems kulinarams, ieškantiems paprasto, bet įspūdingo rezultato.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoj upėtakio galima naudoti lašišą – ji riebesnė, tad patiekalas bus sotesnis ir drėgnesnis.
- Cukrų galima pakeisti medumi ar klevų sirupu, jei norisi natūralesnio saldumo.
- Šviežią česnaką galima keisti džiovintu česnaku arba česnako milteliais.
- Šviežiai maltus pipirus galima pakeisti baltųjų pipirų milteliais ar net šiek tiek aitriosios paprikos.
- Lauro lapus galima pakeisti šviežiu čiobreliu ar rozmarinu subtiliai žolelių natai suteikti.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Filė išpjauti geriausia aštriu, lankščiu peiliu – taip lengviau atskirti žuvies mėsą nuo kaulų.
- Norint intensyvesnio skonio, galima žuvį palaikyti šaldytuve ne vieną, o dvi paras.
- Laikykite žuvį spaudime (pvz., prispaustą sunkiu indu), kad prieskoniai įsigertų tolygiau.
- Prieš patiekdami, žuvį galima nuvalyti nuo prieskonių pertekliaus, jei norisi švelnesnio skonio.
- Jei planuojate laikyti ilgiau, sūdytą žuvį suvyniokite į pergamentinį popierių ar vakuumuokite.
Atsiliepimai