Lengva ir itin spalvinga daržovių ir ryžių užkepėle (apkepas) po kietuoju sūriu. Gali būti patiek tiek kaip lengvas patiekalas, tiek kaip spalvingas garnyras prie įvairių mėgstamų mėsos kepsnių.
1. Iš pradžių ryžius užpilkite su 2 stiklinėmis vandens, pasūdykite bei virkite maždaug 10 minučių.
2. Tuomet daržoves supjaustomykite maždaug vienodo dydžio kubeliais bei sumaišykite su virtais ryžiais, pasūdykite. Viską sukrėskite į negilų indą, įpilkite maždaug 0,5 centimetro vandens ir uždengusios folija kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros apie 15 minučių.
3. Tada nuėmusios foliją pabarstykite sutarkuotu sūriu bei mažais sviesto gabalėliais. Dar apie 5 minutes pakepkite. Skanaukite!
4. Pastebėjimas: Nepadauginame sūrio, jis čia labiau kaip prieskonis. Jei valgysite kaip pagrindinį patiekalą galite daryti į atskirus indelius porcijomis.
5. Rekomendacija: Daugiau užkepėlių receptų rasite: Užkepėlės.