1. Iš pradžių minkštą sviestą išsukite iki baltumo, įdėkite cukraus pudros bei vanilės aromato, išmaišykite. Įdėkite dalį miltų bei minkykite. Gautą tešlą padalinkite į dvi dalis, į vieną iš jų įdėkite garų vonelėje ištirpintą šokoladą ir išmaišykite. Į abi tešlos dalis įberkite likusius miltus bei išminkykite dvi tešlos rūšis – vanilinę bei šokoladinę. Paruoštas tešlas maždaug pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.
2. Paskui kiekvieną tešlos dalį iškočiokite, suformuokite stačiakampius 7,5x20 centimetrų dydžio bei 1,5 centimetro storio. Dėkite vienas ant kito (sluoksnį tarp jų galite patepti lengvai išsuktu kiaušinio baltymu, kad geriau sluoksniai sukibtų). Lengvai paspauskite.
3. Tuomet gautą storesnį stačiakampį padalinkite į dvi dalis išilgai. Vieną puselę apverskite aukštyn kojomis bei suspauskite su kita. Gautą stačiakampį supjaustykite plonomis riekelėmis (maždaug 0,5 centimetro storio). Sudėkite sausainius į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą bei kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių. Lepinkitės!
4. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.