Saldainiai a la Ferrero Rocher

2019-06-04 Autorius oSkanu.lt

Saldainiai a la Ferrero Rocher

Ingredientai

    • riešutiniai vafliai: 100 gramų
    • lazdyno riešutai: 150 gramų
    • riešutinis kremas: 200 gramų ("Nutella" ar panašiai)
    • juodas šokoladas: 150 gramų
    • bekvapis aliejus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių riešutus maždaug 10 minučių paskrudiname iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, nuvalome luobeles. Pasiliekame sveikų riešutų įdėti į saldainių vidų, o likusius stambiai sukapojame.
  2. 2. Tuomet vaflius susmulkiname, suberiame riešutus, dedame riešutinį kremą bei masę gerai išmaišome. Suformuojame rutuliukus į vidurį įdėdamos po riešutą. Lengviausia, bent jau man asmeniškai, yra formuoti drėgnomis rankomis. Paruoštus rutuliukus maždaug 60 minučių pašaldome šaldytuve, kad sustingtų.
  3. 3. Po to šokoladą ant silpnos ugnies arba vandens garų vonelės maišome su aliejumi, kol gausis vientisa lygi masė. Saldainius po vieną merkiame į šokoladą, dedame ant kepimo popieriaus bei leidžiame šokoladui sustingti. Lepinamės!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau saldainių receptų rasite: Saldainiai.
Belgiški vafliai su obuoliais
(2)