saldus kondensuotas pienas: 0,5 skardinės (~200 gramų)
medus: 1,5 valgomojo šaukšto (nėra būtina)
kambario temperatūros maskarponės sūris: 100 gramų
želatina: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina, bet gaunasi tvirtesni, labiau tinka vaišių stalui
vanduo (želatinos brinkinimui, jeigu ją naudosite)
kokoso drožlės: 100 gramų
migdolai: 25 gramų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių sviestą, kondensuotą pieną bei medų kaitiname iki vientisos masės (rekomenduotina ant garų vonelės, bet aš pati šį kartą kaitinau tiesiai ant mažos ugnies). Leidžiame pravėsti. Tuomet gerai įmaišome maskarponės sūrį.
2. Želatiną išbrinkiname bei pakaitiname, kad visiškai ištirptų. Įmaišome į masę. Ten pat beriame dalį kokoso drožlių, dalį pasiliekame apvoliojimui. Statome į šaldytuvą kelioms valandoms, kad apstingtų.
3. Tada migdolus užpilame su verdačiu vandeniu, nupilame. Po to perliejame šaltu vandeniu. Luobeles nulupame. Kelias minutes pakepiname keptuvėje arba orkaitėje, atvėsiname.
4. Iš atšaldytos masės suformuojame rutuliukus, į vidų įspaudžiame migdolą, apvoliojame kokoso drožlėse bei dar palaikome šaldytuve susistovėjimui. Mėgaujamės ir stengiamės neprarasti saiko, nes jų galima suvalgyti labai daug!;)
5. Rekomendacija: Daugiau saldainių receptų rasite: Saldainiai.