Tiramisu su mangu ir maskarpone

2024-12-20 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Tiramisu su mangu ir maskarpone
Tiramisu su mangu ir mascarpone – tai gaivus ir egzotiškas desertas, puikiai tinkantis šventiniam stalui ar ypatingai progai. Šis itališkos klasikos variantas su tropiniu mangų skoniu nustebins net išrankiausius smaližius.

Tiramisu yra vienas žymiausių itališkų desertų, tradiciškai gaminamas su kava ir kakava. Tačiau šioje versijoje deriname švelnų maskarponės sūrio kremą su sultingu mangų skoniu, suteikdami desertui naują, gaivų poskonį. Šis desertas ne tik atrodo įspūdingai, bet ir yra lengvai paruošiamas, todėl puikiai tiks tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam pasilepinimui.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Mangas: Jei neturite šviežio mango, galite naudoti konservuotus mangus arba mangų tyrę.
  • Maskarponės sūris: Maskarponę galima pakeisti kreminiu sūriu, tačiau tai šiek tiek pakeis skonį.
  • Graikiškas jogurtas: Galima naudoti natūralų jogurtą arba rikotos sūrį vietoje graikiško jogurto.
  • Sausainiai „Damų piršteliai“: Juos galima pakeisti biskvitiniais sausainiais arba savoiardi sausainiais.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Svarbu nepermirkyti sausainių, kad jie išlaikytų savo struktūrą.
  • Leiskite desertui pastovėti šaldytuve bent kelias valandas arba per naktį, kad skoniai susimaišytų ir desertas sutvirtėtų.
  • Prieš patiekiant, galite papuošti desertą šviežiais mangų gabalėliais arba mėtomis, kad suteiktumėte papildomo gaivumo.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 3000 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje (6 porcijos): apie 500 kcal 

Ingredientai

    Mango kremui:
    • Mangas: 1 vnt.
    • Apelsino sultys: 1 vnt.
    • Mangų skonio sirupas: 5 v. š.
    • Kukurūzų krakmolas: 1 a. š.
    • Sviestas: 50 g
    Maskarponės kremui:
    • Maskarponės sūris: 250 g
    • Graikiškas jogurtas: 200 g
    • Grietinėlė: 100 ml
    • Mangų skonio sirupas (kremui): 4 v. š.
    • Sausainiai „Damų piršteliai“: 200 g
    Sulaistymui:
    • Vanduo: 100 ml
    • Mangų skonio sirupas: 1 v. š. 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Mango kremo paruošimas: Mango minkštimą sudėkite į dubenį, įspauskite apelsino sultis, supilkite 5 v. š. mangų skonio sirupo ir sutrinkite iki vientisos masės.
  2. 2. Įmaišykite kukurūzų krakmolą ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
  3. 3. Kaitinkite mišinį ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol pradės tirštėti.
  4. 4. Nukelkite nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir įmaišykite kambario temperatūros sviestą. Leiskite kremui visiškai atvėsti.
  5. 5. Maskarponės kremo paruošimas: Maskarponės sūrį, graikišką jogurtą ir 4 v. š. mangų skonio sirupo išplakite iki vientisos masės. Atskirame inde išplakite grietinėlę iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į maskarponės mišinį.
  6. 6. Sulaistymo skysčio paruošimas: Sumaišykite 100 ml virinto, atvėsinto vandens su 1 v. š. mangų skonio sirupo.
  7. 7. Deserto surinkimas: Sausainius trumpai pamirkykite paruoštame sulaistymo skystyje ir dėkite vienu sluoksniu į pasirinktą indą.
  8. 8. Ant sausainių užtepkite maskarponės kremo sluoksnį, tada – mango kremo sluoksnį.
  9. 9. Kartokite sluoksnius, kol sunaudosite visus ingredientus, užbaigdami maskarponės kremu.
  10. 10. Šaldymas: Uždenkite desertą maistine plėvele ir laikykite šaldytuve bent 4 valandas arba per naktį, kad skoniai susimaišytų ir desertas sutvirtėtų.
  11. 11. Patiekimas: Prieš patiekiant, galite papuošti desertą šviežiais mangų gabalėliais arba mėtos lapeliais.
Tiramisu su mangu ir maskarpone
Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui
(1)
"Dalgona" sūrio desertas
(3)