1. Iš pradžių dideliame dubenyje sumaišykite maltą kalakutieną, susmulkintą arba išspaustą česnako skiltelę, klevų sirupą, laiškinius česnakus, prieskonius, berkite druskos bei pipirų.
2. Tuomet sudėkite sutarkuotas saldžiąsias bulves, gerai išmaišykite.
3. Tada keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, iš kalakutienos - saldžiųjų bulvių masės rankomis formuokite norimo dydžio kukuliukus, dėkite juos į keptuvę bei kepkite po maždaug 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Po to į keptuvę įpilkite šiek tiek verdančio vandens, uždenkite ir virkite maždaug 5 minutes. Nuimkite dangtį, pavirkite dar kelias minutes, kol skystis nugaruos, paskui išimkite kukuliukus ant popierinio rankšluosčio.
4. Galiausiai patiekite su mėgiamomis salotomis. Skanaukite!
5. Pastebėjimas: Aš pati šį kartą gaminau su malta vištienos krūtinėle, sutarkavau 3 dideles saldžiąsias bulves, smulkiai - 2 mažesnes morkas, dėjau šaukštelį ekologiško vištienos sultinio bei dar įmušiau vieną kiaušinį.
Atsiliepimai