1. Iš pradžių inde sumaišome miltus, krakmolą, kiaušinį, laimo vaisiaus sultis bei druską.
2. Kalakutienos krūtinėlę supjaustome mažais gabalėliais bei sudedame į indą su paruošta tešla. Pastatome į šaldytuvą bent jau porai valandų.
3. Tuomet kalakutienos gabalėlius apkepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol mėsa dailiai apskrus. Apkepintus kalakutienos gabalėlius išimame iš keptuvės.
4. Tada į tą pačią keptuvę sudedame susmulkintą česnaką bei sutarkuotą imbierą, apkepame. Supilame sojos padažą, sudedame čili bei pomidorų padažus, suberiame cukrų. Šiek tiek pakaitiname.
5. Po to įpilame vandens, išmaišome bei užviriname. Sudedame apkeptus kalakutienos gabalėlius bei, kartais pamaišydamos, troškiname ant silpnos ugnies, kol kalakutienos mėsa suminkštės ir padažiukas sutirštės.
6. Prieš patiekdamos, galite, jeigu mėgstate apibarstyti sezamo sėklomis.
7. Rekomenduojame patiekti su virtais ryžiais. Skanaujame!
Sonata
Nežinau ar esame kada nors gamindami kalakutiena išgavę tokį tobulą skonį. Visi apsilaižėme pirštus bei norėjome dar ir dar kartą kartoti. Nepakartojamas skonis. Nuostabus receptas.
Atsakyti
Sonata
Atsakyti