Jau ne tikriausiai ne vieną kartą minėjau, kad kai atradau burata sūrį, iškart jį labai pamėgau. Man nerealiai patinka šio sūrio kremiškumas. Burata sūris, tiems kas dar nežino, yra sudarytas iš mocarelos, o viduje jo slepiasi plėšyta mocarela sumaišyta su grietinėle. Tad patiekus kambario temperatūros buratos visą burbulą, kai prapjausite jo vidų, sūris gražiai išsilies lėkštėje.
Burata sūrų salotose aš pati esu derinusi tiek su pomidorais, tiek su persikais, tiek su persimonais. Dabar atėjo suderinti su burokėliu bei apelsinu. Skonis iš tiesų itin nuostabus. Galiu tik parekomenduoti, kuo greičiau pasigaminti.
Ir beje tokių salotų "žvaigždė" ne tik burata sūris, bet ir nuostabi, viena rečiausių pasaulyje žinoma druska "Persian blue" ir mano pačios labai pamėgti "Andaliman" pipirai, kurie pasižymi subtiliu citrininiu aromatu bei šaldančiu pojūčiu. Rekomenduoju kada nepatingėti jų nusipirkti ir pasilepinti. Bet žinoma, galite naudoti ir įprastą druską bei pipirus.