Salotos su krevetėmis ir apelsinais

2018-01-11 Autorius oSkanu.lt

Salotos su krevetėmis ir apelsinais

Ingredientai

    Salotoms:
    • virtos šaldytos krevetės: 300 gramų
    • apelsinai: 1
    • mėgiamos salotos: 1 vnt. (naudotos "Romaine")
    • česnakas: 2 skiltelių
    • balzaminis actas: 5 valgomųjų šaukštų
    • sojos padažas: 4 valgomųjų šaukštų
    • sezamo sėklos
    • druska
    • pipirai
    Užpilui:
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjųšaukštų
    • balzamini actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • skystas medus: 1 valgomojo šaukšto
    • garstyčios: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pasiruoškite krevetes: jei krevetės šaldytos – atitirpinkite bei jas nusausinkite. Į keptuvę pilkite balzaminį actą bei sojos padažą, dėkite krevetes ir berkite sezamo sėklas, smulkiai supjaustytą česnaką taip pat sudėkite į keptuvę, viską apkepkite maždaug 4-5 minutes.
  2. 2. Tuomet supjaustykite nuplautas salotas, apelsino žievelę nulupkite, apelsiną supjaustykite kubeliais. Dėkite į dubenį, ant viršaus uždėkite iškeptas krevetes.
  3. 3. Po to visus užpilo produktus sumaišykite tarpusavyje bei pilkite ant salotų. Skanaukite!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau salotų su krevetėmis receptų rasite: Salotos su krevetėmis.