1. Iš pradžių miltus sumaišome su kepimo milteliais bei druska. Kiaušinio trynį, grietinę, vanilę bei cukrų išplakame.
2. Tuomet sviestą sukapojame, sudedame į miltus, sutriname rankomis į trupinius, po to supilame trynį su cukrumi ir grietine, suminkome tešlą (tešla turi gautis minkšta bei nelipti prie rankų). Įvyniojame ją į maistinę plėvelę bei padedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
3. Tada įdarui obuolius nuplauname, nulupame, perpjauname perpus, pašaliname sėklas bei supjaustome maždaug 7 milimetrų storio riekelėmis. Aptepimui kiaušinio baltymą šiek tiek paplakame. Cukrų sumaišome su cinamonu.
4. Gaminkite sausainius. Stalą pamiltuojame, iškočiojame maždaug 3-4 milimetrų storio tešlos lakštą, išspaudžiame apskritimus tokio dydžio, kad tilptų obuolio riekelė (mano pačios formelė buvo 7 centimetrų skersmens), dedame obuolį bei užlenkiame. Viršų aptepame baltymu, pamerkiame į cukraus ir cinamono mišinį.
5. Galiausiai kepame iki 180-190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių, priklausomai nuo jūsų orkaitės. Mėgaujamės:)