Sausainių tortas (pyragas) su chalva

Ingredientai

    • sausainių "Gaidelis": 2 pakelių
    • chalvos: 100 gramų
    • grietinės: 500 gramų (arba 300 gramų natūralaus jogurto ir 200 gramų grietinės)
    • grietinėlės: 200 mililitrų
    • vanilinio cukraus: 2 šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sutrupiname sausainius bei sutarkuokite chalvą. Užpilame grietinės bei gerai išmaišome. Pyrago masę sukrečiame į silikoninę arba maistine plėvele arba kepimo popieriumi išklotą paprastą kepimo formą. Tada dedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
  2. 2. Po to grietinėlę išplakame su vaniliniu cukrumi bei aptepame išimtą pyragą. Mėgaujamės:)
  3. 3. Pastebėjimas: Papuošti galite uogomis, supjaustytais vaisiais arba šokolado drožlėmis (arba pagal savo fantaziją). Į pyrago masę taip pat, jeigu norisi, galite įdėti sutarkuoto banano.

Atsiliepimai

Pyragas su riešutais ir kondensuotu pienu
(1)
Turkiškas jogurto pyragas su citrusiniu sirupu
(1)
Tamsus pyragas su slyvomis
(1)
Varškės pyragas su vaniliniu padažu
(6)