Silkė ir burokėliai su garstyčių padažu

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Silkė ir burokėliai su garstyčių padažu

Ingredientai

    • 4 silkės filė
    • 4 virtų burokėlių
    • 150g salotų lapų
    • 4 virtų bulvių
    • 2 svogūnų
    • virto kiaušinio
    • 4 v.š. garstyčių
    • 5 v.š. aliejaus
    • 1 v.š. citrinos sulčių
    • svogūno laiškų
    • krapų
    • petražolių
    • pipirų
    • druskos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenėlyje išmaišome garstyčias, aliejų, citrinos sultis ir žiupsnelį druskos bei pipirų. Maišome iki vientisos masės.
  2. 2. Bulves ir burokėlius smulkiname mažais kubeliais.
  3. 3. Į lėkštę sudedame salotų lapus. Dedame bulves ir burokėlius.
  4. 4. Silkės filė supjaustome gabaliukais, sudedame ant daržovių lėkštėje.
  5. 5. Užpilame paruoštu padažu.
  6. 6. Svogūną supjaustome plonais griežinėliais ir beriame ant silkės. Pabaigoje ant salotų barstome smulkintus svogūnų laiškus bei krapus ir petražoles.
  7. 7. Silkės ir burokėlių salotos su garstyčių padažu patiekiame kaip užkandį. Skanaus.